March 7, 2017

December 16, 2016

October 3, 2016

September 28, 2016

September 28, 2016

Please reload

March 7, 2017

 Idag fick jag hem ny rekvisita till mina nyföddfotograferingar! Helt underbara små hårband och mössor i jordnära färger,  precis som jag ville ha det. Dessutom är de handgjorda av en bekant till mig, hon är så himla duktig! Kan inte vänta tills jag får prova detta.

Inom kort planerar jag att lägga upp ett galleri både för min nyföddrekvisita och för mina gravidkläder, så kan man välja ut redan innan fotograferingen vad man  vill ha för rekvisita på sin fotografering.

December 7, 2016

Känner du igen fenomenet ovan? Kromatisk aberration, eller kromatisk avvikelse är en färgblödning som uppstår för att olika våglängder av ljus bryts olika i objektivets lins. Detta syns tydligt på träden i bakgrunden i mitt fall. Oftast är det en lila eller grön skugga runt en kontrastrik kant på något i bilden. Som tur är så är det relativt enkelt att åtgärda både i Lightroom och Camera Raw.

Gå till Obektivkorrigeringar -> Färg och kryssa i rutan Ta bort kromatisk avvikelse. Ibland räcker det att bara kryssa i rutan och ibland måste du dra lite i de olika reglagen för att få bort det helt. Testa dig fram men var noga med att inte dra mer än nödvändigt. Har du en lila avvikelse t.ex. och ett ansikte med i bild så kan lätt läpparna bli grå och det ser ju inte så roligt ut. Testa dig fram!

                                Före

                                Efter...

October 18, 2016

Helgen bjöd på sånt fantastiskt väder och jag passade på att knäppa lite bilder på mina små gosisar. 

October 3, 2016

I helgen var vi i Smögen med pappa som har fyllt 50. Vi fiskade hummer, åt gott och bara hade det härligt. Kameran hängde såklart med.

September 28, 2016

Lite nybeställd rekvisita damp ner i postlådan en dag som denna. Längtar efter att prova det!

September 28, 2016

Please reload

Senaste inlägg
Arkiv
Please reload

Please reload

Kategorier
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2019 by Lina Johansson I Fotograf Gnosjö I Fotograf Småland I Innehar F-skatt